Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: BoboVita
Dla dzieci w wieku | Po 4 miesiącu |
Typ produktu | Ryżowy |
Smak | Malinowy |
Składniki | mąka ryżowa 90%, cukier, proszek malinowy 1% (maltodekstryna, suszona malina, naturalny aromat malinowy), jabłko w proszku 0,7%, witaminy i składniki mineralne (C, E, niacyna, tiamina, B6, A, biotyna, D, kwas pantotenowy, kwas foliowy, wapń, żelazo, cynk), maltodekstryna, aromat malinowy. Maltodekstryna jest wprowadzana do produktu z proszkiem owocowym i witaminami. Ciemne drobiny w kaszce pochodzą z ryżu. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 180 g |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Nutricia Ulica i numer: Bobrowiecka 8 Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 104 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,19 kg |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste. Krok 1. Przygotuj 150 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury ok. 40°C. Krok 2. Wsyp powoli 20 g kaszki (ok. 3 łyżek stołowych). Krok 3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje. Krok 4. Sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką. Nie podawaj ponownie resztek posiłku. Opakowanie zawiera około 9 porcji kaszki. |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 14 g |
Zawartość soli | 0,02 g |
Zawartość węglowodanów | 86 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,7 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 9 szt. |
Wielkość porcji | 20 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 g |
Wartość energetyczna kJ | 1619 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,07 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 752 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji | 30 g |
Zawartość białek | 6,9 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Cukry | 8,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,9 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 179 kcal |
Wartość energetyczna kcal | 381 kcal |
Witamina C | 23,3 mg/100g |
Witamina E | 1,8 mg/100g |
Cynk | 4,3 mg/100g |
Niacyna (witamina B3, PP) | 5,1 mg/100g |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,4 mg/100g |
Kwas foliowy (witamina B9) | 30 μg/100g |
Tiamina (witamina B1) | 0,91 mg/100g |
Biotyna (witamina B7) | 4,2 μg/100g |
Wapń | 265 mg/100g |
Wapń (%RWS) | 66 %RWS |
Witamina A | 250 μg/100g |
Witamina C (%RWS) | 93 %RWS |
Witamina D | 4,8 μg/100g |
Cynk (%RWS) | 108 %RWS |
Sód | 7 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 52 %RWS |
Żelazo | 3,1 mg/100g |
Zawiera aromaty | Tak |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |