Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Cenos
Rodzaj | Porcje w woreczkach |
Typ | Biały |
Zawartość netto | 400 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Mjanma, Grecja, Kambodża, Argentyna, Tajlandia, Włochy, Gujana |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Cenos Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Gen. Sikorskiego 22 Kod pocztowy i miasto: 62-300 Września PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 72 op. zb. (DU) |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Argentyna, Grecja, Kambodża, Tajlandia, Włochy, Gujana, Mjanma |
Waga jednostkowa brutto | 0,43 kg |
Składniki | 100 % Ryż biały długoziarnisty |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zanurzyć saszetkę we wrzącej wodzie. Gotować około 15min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 7,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 15 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 30 %RWS |
Cukry | <0,5 |
Zawartość węglowodanów | 77 g |
Wartość energetyczna kcal | 341 kcal |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 17 %RWS |
Zawartość soli | <0,01 |
Wartość energetyczna kJ | 1449 kJ |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Ocena organoleptyczna | Barwa biała lub kremowa prawie jednolita. Zapach ryżu surowego oraz w czasie i po ugotowaniu powinien być swoisty, typowy dla ryżu, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach stęchły lub zjełczenia. Smak po ugotowaniu swoisty, typowy dla ryżu, bez obcych posmaków.Konsystencja drobna, ziarnista |