Grille elektryczne

Filtry close

 
 
 
 
GRILL ELEKTRYCZNY CLATRONIC BQ 3507

GRILL ELEKTRYCZNY CLATRONIC BQ 3507

Warunki umowy »
110.58
1 szt. z VAT
Do koszyka
 
 
 
 
RACLETTE GRILL CLATRONIC RG 3518

RACLETTE GRILL CLATRONIC RG 3518

Warunki umowy »
232.47
1 szt. z VAT
Do koszyka

Domowy grill kuchenny

Grillowanie to doskonały sposób na przygotowywanie smacznych i zdrowych, ciepłych posiłków. Dobry grill kuchenny to doskonała alternatywa dla smażenia. Dzięki odpowiedniemu urządzeniu można szybko i bezpiecznie przygotować ulubione mięsa, warzywa oraz inne potrawy. Warto zauważyć, że grillowanie stanowi dobry sposób na ograniczenie ilości tłuszczu w spożywanych daniach, co może okazać się niezwykle ważne w przypadku osób cierpiących np. na różnego rodzaju schorzenia, czy mających podwyższony poziom cholesterolu.
Co więcej, tłuszcz zawarty w grillowanym mięsie wytapia się w trakcie procesu obróbki termicznej. Znacznie ogranicza to kaloryczność przygotowywanych posiłków. Kluczem do skutecznego, wygodnego i bezpiecznego grillowania w kuchni jest zakup odpowiedniego sprzętu. Odpowiednie urządzenia są dostępne m.in. w naszym sklepie internetowym. Oferujemy otwarte i zamknięte grille elektryczne o różnej wielkości. Różnią się one między sobą mocą i funkcjonalnością.

Jak wybrać grill elektryczny do domu?

Wybierając grill elektryczny, trzeba zwrócić uwagę na kilka podstawowych parametrów, takich jak wielkość rusztu i moc urządzenia. Sprzęty w cenie do 200 zł charakteryzują się już w zasadzie pełną funkcjonalność. Są wyposażone w standardowy ruszt o powierzchni nie mniejszej niż 750 cm2, intuicyjne sterowanie i dobrej jakości akcesoria. Większy budżet to szansa na zakup urządzenia wykonanego z lepszych materiałów, z solidną powłoką nieprzywierającą na całej powierzchni rusztu, sprawne i bezproblemowe odprowadzanie wytopionego tłuszczu oraz precyzyjne sterowanie temperaturą i czasem pracy sprzętu. Cena grilla elektrycznego zależy od mocy, wyposażenia oraz wielkości i funkcjonalności urządzenia. Droższe modele polecane są osobom, które oczekują pełnej kontroli nad procesem przygotowywania potraw i bezpieczeństwa.

Grill otwarty czy zamknięty?

Klasyczny grill kuchenny większości kojarzy się z większym opiekaczem, który z łatwością pomieści duże steki. Urządzenia tego typu są jednymi z popularniejszych, ale cały czas nie brakuje zwolenników grillowania na otwartym ruszcie. Otwarty grill elektryczny to sprzęt, który zapewnia doświadczenia porównywalne z opiekaniem żywności na ruszcie opalanym węglem. Użytkownik musi kontrolować stopień wysmażenia potrawy z każdej ze stron. Otwarty grill elektryczny to urządzenie ze stosunkowo dużym rusztem. Świetnie sprawdza się w kuchni, może też zastąpić klasyczny sprzęt używany na balkonie czy w ogrodzie.
Zamknięty grill elektryczny – przypominający budową opiekacz – to urządzenie, które grilluje potrawę jednocześnie z dwóch stron. Dzięki temu skraca się czas przygotowywania ulubionych dań. Urządzenia zamykane wydają się lepszym rozwiązaniem do grillowania w kuchni. Ich solidne podstawy na bezpiecznych antypoślizgowych nóżkach gwarantują bezpieczeństwo. Dzięki zamkniętej pokrywie ogranicza się też ryzyko przypadkowego poparzenia się w trakcie procesu obróbki termicznej. Eliminuje się konieczność przekładania potraw, co w klasycznych, otwartych grillach jest niezbędne, aby zapewnić odpowiedni poziom wysmażenia potrawy każdej strony.

Jaki grill elektryczny wybrać?

Jednym z ważniejszych parametrów podczas zakupu grilla wydaje się wielkość rusztu. Nie każdy potrzebuje wielkiej powierzchni na kilka porcji. Prawdopodobnie z tego powodu sporym zainteresowaniem w naszym sklepie online cieszą się grille z rusztami o powierzchni około 600 cm2, a nawet mniejsze. To kompaktowe, wygodne urządzenia do szybkiego przygotowywania posiłków w mieszkaniu. Dobre grille elektryczne umożliwiają precyzyjne ustawienie temperatury w jednym z dostępnych zakresów.
Dzięki precyzyjnemu sterowaniu z łatwością można dobrać odpowiedni poziom intensywności grillowania do każdej potrawy. Ważne, aby urządzenie było wyposażone w sygnalizator informujący o tym, że ruszt osiągnął oczekiwany poziom temperatury. Mocne grille elektryczne to zawsze krótszy czas przygotowania urządzenia i większa skuteczność podczas przyrządzania dużych porcji. Ważne jest również to, żeby sprzęt był łatwy w czyszczeniu. Modele zamykane wydają się pod tym kątem jednym z lepszych wyborów. Elektryczne grille-opiekacze posiadają zdecydowanie najmniej elementów ruchomych, dzięki czemu są proste w czyszczeniu.

ukryj