Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Knorr
Sposób przygotowania | Kuchenka mikrofalowa, Do gotowania |
Zawartość netto | 160 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Niemcy |
Składniki | makaron (66,8 %) (mąka PSZENNA semolina, mąka PSZENNA), koncentrat pomidorowy1 (6,7 %), tłuszcz palmowy, cukier, aromaty, pomidory1 (2,5 %), mięso wołowe (2,3 %) cebula1 (2,2 %), skrobia, ekstrakt drożdżowy, marchew1 , bazylia1 (0,4 %), oregano1 , natka pietruszki, rozmaryn1 , sól jodowana, mineralna sól potasowa, por1 , SELER1 , czosnek1 (0,3 %), pieprz, sól, maltodekstryna, suszone białko JAJA, czerwona papryka1 , zagęszczony sok z cebuli, olej słonecznikowy. Może zawierać mleko, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. |
Temperatura przechowywania min - max | powyżej 4 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,17 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 56 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Unilever Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Al. Jerozolimskie 134 Kod pocztowy i miasto: 02-305 Warszawa PL |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Orzechy | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przygotowania w garnku: 1) Wlej do garnka 500 ml zimnej wody. 2) Dodaj zawartość torebki i doprowadź do wrzenia. 3) Gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut, od czasu do czasu mieszając, aż makaron zmięknie a sos uzyska odpowiednią konsystencję. W kuchence mikrofalowej: 1) Wymieszaj zawartość opakowania z 500 ml zimnej wody w odpowiednim naczyniu do kuchenki mikrofalowej. 2) Podgrzewaj w kuchence o mocy 750 W przez 6 minut, po tym czasie danie pomieszaj i podgrzewaj dalej przez kolejne 5 minut. Rada: Aby wzbogacić smak, podsmaż najpierw warzywa: seler, cebulę i marchewkę pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce i dodaj do dania. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,8 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 20 %RWS |
Wielkość porcji | 317 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 10 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1282 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji | 52 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 3,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9,1 g |
Cukry | 2,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 15 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 10 g |
Zawartość soli | 0,54 g |
Zawartość węglowodanów | 16 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 20 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 28 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 2 szt. |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 306 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 15 %RWS |
Zawartość białek | 3,2 g |
Wartość energetyczna kcal | 97 kcal |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 14 %RWS |