Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Winiary
Rodzaj | Bulion warzywny |
Sposób przygotowania | Do gotowania |
Smak | Z warzywami |
Wegetariańskie | Tak |
Składniki | sól, olej palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'rybonukleotydy disodowe), skrobia ziemniaczana, suszone warzywa 7,7% (marchew 3,4%, cebula 2,3%, por, korzeń pietruszki, korzeń selera), ekstrakt drożdży, aromaty (z pszenicą, selerem), przyprawy, liść pietruszki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), fermentowane białko pszenne, przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu). |
Zawartość netto | 180 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Węgry |
Waga jednostkowa brutto | 0,19 kg |
Temperatura przechowywania min - max | 0 - 25 °C |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Nestle Polska S.A Ulica i numer: Domaniewska 32 Kod pocztowy i miasto: 02-672 Warszawa PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 175 op. zb. (DU) |
Orzechy | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion rozpuść 2 kostki 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić w zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw. Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania. Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami (4 porcje) Przygotuj: 1,5 kostki Bulionu warzywnego WINIARY 3 średnie cukinie 250 g kurek gałązka estragonu 2 łyżki oleju imbir (do smaku) Kostki rozpuść w 0,75 litra - wrzącej wody. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki o grubości 0,5 cm. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie. Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut. Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw imbirem. Estragon popłucz, osusz poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, na jej wierzchu połóż kurki i całość posyp estragonem. |
Zawartość soli | 0,97 g |
Wielkość porcji | 100 ml |
Cukry | 0,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 25 kJ |
Zawartość węglowodanów | 0,3 g |
Zawartość białek | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,5 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |
Wartość energetyczna kcal | 6 kcal |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawiera przeciwutleniacze | Tak |
Zawiera wzmacniacze smaku | Tak |