Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Barilla
Typ | Płynny |
Rodzaj sosu | Sos boloński (bolognese) |
Smak | Pomidorowy |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Włochy |
Przeznaczenie | Dodatek do makaronu |
Składniki | pulpa pomidorowa 37%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, mięso wołowe 9,5%, mięso wieprzowe 9,5%, woda, seler, marchewka, olej słonecznikowy, sól, cukier, tymianek, czarny pieprz, ekstrakt z szałwi, liść laurowy |
Temperatura przechowywania min - max | 4 - 25 °C |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Barilla Poland sp. z o.o. Ulica i numer: Bobrowiecka 8 Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 200 op. zb. (DU) |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Włochy |
Waga jednostkowa brutto | 0,64 kg |
Zawartość netto | 400 g |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przyrządzania: podgrzać sos na małej patelni mieszając od czasu do czasu, po podgrzaniu dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 100 g sosu na 100 g suchego makaronu. |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 78 kcal |
Cukry | 4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów | 4,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 324 kJ |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 g |
Zawartość białek | 5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 4,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4 g |
Wartość energetyczna kcal | 78 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 324 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość soli | 1 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,8 g |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |