Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Dr. Oetker
Typ | Babeczki |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Bananowy, Czekoladowy |
Zawartość netto | 307 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna), glukoza, błonnik z cykorii, 0,8%% czekolada w proszku, 0,3% koncentrat soku z bananów (maltodekstryna, koncentrat soku z bananów), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól, barwnik (kurkumina), aromat. Możliwa obecność mleka. |
Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 105 op. zb. (DU) |
Orzechy | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. Przygotowanie foremek. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Ciasto smak banan. Mieszankę do ciasta smak banan wsyp do miski, dodaj 2 jajka, 100 ml oleju i 100 ml wody. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min.) Połowę ciasta przełóż do drugiej miski. 3. Ciasto smak czekolada. Do odłożonego ciasta dodaj mieszankę o smaku czekolady oraz 10 ml oleju (1 łyżkę), a następnie dokładnie wymieszaj. 4. Nakładanie ciasta. Przygotowane ciasta rozłóż naprzemiennie w foremkach (po 1 łyżeczce każdego smaku) tworząc wzór marmurkowy. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok 18-20 min |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,4 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 10 g |
Wartość energetyczna kJ | 1503 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,34 g |
Zawartość soli | 0,67 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 20 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 767 kJ |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów | 39 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 183 kcal |
Wielkość porcji | 51 g |
Wartość energetyczna kcal | 360 kcal |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość białek | 5,1 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,6 g |
Cukry | 18 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 20 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawiera fosforany | Tak |
Zawiera aromaty | Tak |
Dodatkowe informacje na temat produktu | opakowanie zawiera: 297g mieszanki do wypieku babeczek, smak banan; 10g mieszanki do wypieku babeczek, smak czekolada; 12 szt. foremek |
Zawiera barwniki | Tak |