Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Winiary
Typ | Budyń |
Smak | Waniliowy |
Zawartość netto | 1,02 kg |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwniki (kurkumina, karoteny). Może zawierać mleko. |
Waga jednostkowa brutto | 1,25 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Nestle Polska S.A Ulica i numer: Domaniewska 32 Kod pocztowy i miasto: 02-672 Warszawa PL |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 35 °C |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 54 op. zb. (DU) |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Orzechy | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnego mleka. Zagotować dodatkowe 6,5 litra mleka. Rozmieszany budyń wlać do gotującego się mleka i gotować jeszcze około 0,5 minuty, ciągle mieszając. |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte. |
Stosowanie - propozycje podania | Budyń o smaku waniliowym WINIARY to idealny dodatek do kremów, eklerek, ptysi, karpatek. |
Wartość energetyczna kJ | 398 kJ |
Wielkość porcji | 100 ml |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 g |
Cukry | 9,7 g |
Wartość energetyczna kcal | 94 kcal |
Zawartość soli | 0,11 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |
Zawartość węglowodanów | 15,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Zawartość białek | 3,4 g |
Zawiera aromaty | Tak |
Zawiera barwniki | Tak |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |