Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Helio
Przeznaczenie | Do samodzielnego spożycia, masa do smarowania andrutów, masa do dekoracji ciast po upieczeniu, masa do dekoracji deserów, nadzienie do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej. |
Składniki | Cukier, woda, mleko pełne w proszku, aromat. Produkt sterylizowany. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 400 g |
Temperatura przechowywania min - max | 4 - 25 °C |
Bez glutenu | Tak |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Waga jednostkowa brutto | 0,45 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Helio S.A. Ulica i numer: Wyględy, Stołeczna 26 Kod pocztowy i miasto: 05-083 Zaborów PL |
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym | 1584 szt. |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 264 op. zb. (DU) |
Pojemność | 400 ml |
Technika utrwalenia | sterylizacja |
Bez glutenu - Numer licencji | PL-056-008 |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Orzechy | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Może zawierać |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu 48 godzin w lodówce |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Stosowanie - propozycje podania | Do bezpośredniego spożycia, dodatek do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej, do deserów i dekoracji. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Bez zaleceń |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wielkość porcji | 100 g |
Wartość energetyczna kcal | 272 kcal |
Zawartość soli | 0,17 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4,9 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,4 g |
Cukry | 52 g |
Zawartość węglowodanów | 52 g |
Zawartość białek | 4,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 1151 kJ |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Dodatkowe informacje na temat produktu | Produkt nie zwiera w składzie żadnych orzechów, Jego smak pochodzi od aromatu. |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera siarczyny | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Ocena organoleptyczna | Charakterystyczny dla masy kajmakowej o smaku orzechowym. Masa jednolita w strukturze. Barwa jasno brązowa, karmelowa. Powierzchnia lekko błyszcząca. Masa łatwo smarująca się. Dopuszcza się nieznaczny do 2 % odciek wody w produkcie finalnym. Scukrzenie jest naturalnym procesem i nie jest wadą produktu. Smak – słodko-mleczny-orzechowy, z delikatną nutką kwaśną pochodzącą od mleka, bez obcych posmaków. |
Czy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim? | Tak |