Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Barilla
Typ | Z semoliny (durum) |
Rodzaj | Lasagne |
Zawartość netto | 500 g |
Składniki | semolina z pszenicy durum, woda |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Włochy |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Włochy |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 40 op. zb. (DU) |
Temperatura przechowywania min - max | 4 - 25 °C |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Barilla Poland sp. z o.o. Ulica i numer: Bobrowiecka 8 Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,55 kg |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Lasagne Barilla nie trzeba gotować. Należy przygotować 2 sosy: beszamel i drugi rodzaj sosu (boloński, pieczarkowy lub warzywny). Formę do pieczenia posmarować oliwą i beszamelem. Poukładać Lasagne Barilla, polać drugim rodzajem sosu i posypać serem (np. parmezan). Czynność powtórzyć 3-4 razy. Ostatnią warstwę przykryć większą ilością drugiego rodzaju sosu, beszamelu i sera. Piec 20 minut w temp. 220 st. C. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Cukry | 3,5 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,5 g |
Zawartość soli | 0,01 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 151 kcal |
Wielkość porcji | 42 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 29,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 1521 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 359 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 639 kJ |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,3 g |
Zawartość białek | 12,5 g |
Zawartość węglowodanów | 71,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 g |
Zawiera barwniki | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |