Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Casa Del Sur
Zawartość netto | 1 kg |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Peru |
Składniki | mieszanka w zmiennych proporcjach (quinoa biała, czerwona, czarna) |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Źródło białka | Tak |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Ulica i numer: Pieńków 147a Kod pocztowy i miasto: 05-152 Czosnów PL |
Źródło błonnika pokarmowego | Tak |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | potasu, magnezu, żelaza, cynku |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 48 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 1,02 kg |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamn |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Opłucz quinoę przed gotowaniem. Następnie zalej wodą w proporcji: 2 szklanki wody na 1 szklankę nasion i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem około 15 minut do całkowitego wchłonięcia wody i pojawienia się kiełków. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość węglowodanów | 57 g |
Cukry | 0 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 353 kcal |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Wartość energetyczna kJ | 1489 kJ |
Zawartość białek | 14 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6,1 g |
Zawartość soli | 0,01 g |
Cynk (%RWS) | 31 %RWS |
Magnez (%RWS) | 53 %RWS |
Cynk | 3,1 mg/100g |
Żelazo | 4,6 mg/100g |
Magnez | 197 mg/100g |
Potas | 563 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 33 %RWS |
Ocena organoleptyczna | smak, zapach, barwa charakterystyczne dla produktu |