Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: JASMEEN
Zawartość netto | 200 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Dla diabetyków | Tak |
Składniki | Mąka z ciecierzycy (55%), mielony suszony bób(30%), przyprawy 13%( w zmiennych proporcjach: kolendra, koper włoski, kmin rzymski, koperek, czosnek mielony, cebula mielona, pietruszka), sól. |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: LEVANT Foods Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Smoluchowskiego 11a Kod pocztowy i miasto: 60-179 Poznań PL |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Jordania |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 120 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,23 kg |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. Wsyp zawartość 1 torebki do miski. 2. Dodaj 125 ml ciepłej wody, dobrze wymieszaj i odstaw na 30 min. 3. Za pomocą łyżeczki uformuj pastę falafelową w kulki. Smaż na głębokim, gorącym oleju. Odcedź olej i podawaj na gorąco. Uwagi: każda torebka wystaczy na przygotowanie około 10 sztuk. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość węglowodanów | 32 g |
Cukry | 0 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 333 kcal |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g |
Wartość energetyczna kJ | 1394,2 kJ |
Zawartość białek | 10 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 19 g |
Zawartość soli | 0,7 g |