Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: House of Asia
Sposób przygotowania | Do gotowania |
Smak | Orientalny |
Składniki | pasta miso (SOJA, ryż, sól), woda, sól, alkohol etylowy, TUŃCZYK Bonito w proszku, algi Wakame 0,5%, cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy. |
Zawartość netto | 75 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Japonia |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Ulica i numer: Pieńków 147a Kod pocztowy i miasto: 05-152 Czosnów PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,09 kg |
Temperatura przechowywania min - max | 20 - 35 °C |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 336 op. zb. (DU) |
Wysoka zawartość białka | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Orzechy | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Stosowanie - propozycje podania | Podstawowy składnik do przygotowania słynnej zupy miso. Pastę można stosować jako sos do makaronów, do duszenia mięsa i ryb. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | 2 łyżki stołowe pasty miso zalej 250 ml wrzącej wody. Dodaj ulubione dodatki, tofu pokrojone w kostkę 1 cm x 1cm, oraz pokruszony arkusz wakame. |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Spożyć bezpośrednio po otwarciu. |
Zawartość węglowodanów w porcji | 9 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Cukry | 9,2 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 374 kJ |
Zawartość białek | 7,3 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 89 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 6,9 g |
Wielkość porcji | 75 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 9,8 g |
Zawartość węglowodanów | 12 g |
Wartość energetyczna kJ | 499 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 119 kcal |
Zawartość soli | 13,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,5 g |
Zawiera wzmacniacze smaku | Tak |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Ocena organoleptyczna | smak, zapach, barwa charakterystyczne dla tego typu produktu |