_

HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

Numer artykułu: 38736484

Marka: HiPP

Dla dzieci w wieku: Po 4 miesiącu
Typ produktu: Jaglany
Smak: Naturalny
Składniki: Pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30% ,witamina b1, *z rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Unia Europejska
zobacz więcej »

Oceny klientów  (brak)
Dodaj pierwszą opinię

9.02
1 szt. z VAT
8.59 PLN netto
Koszt dostawy: 9.99 PLN
Chcesz zamówić większe ilości - skontaktuj się z nami »
Towar w magazynie
Dodaj

HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

Opis szczegółowy HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

BIO - jakość, za którą ręczę - Stefan Hipp bezglutenowa bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry bezmleczna Najwyższa jakość HiPP - Ponad 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym - Szczegółowe kontrole w naszym laboratorium, należącym do wiodących w Europie - Bardziej surowe normy jakościowe niż wymagane z prawem - Ekologiczne ziarna zbóż - Tradycyjne metody uprawy - bez użycia nawozów sztucznych i innych środków chemicznych* - Bez składników modyfikowanych genetycznie* *zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym. Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka: - bez dodatku cukru** - wyselekcjonowane składniki - wartościowe, bezglutenowe zboża, w tym pełnoziarniste proso - zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego Bez zbędnych dodatków - cukru** - aromatów **zawiera naturalnie występujące cukry "Climate friendly - Z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - dzięki użyciu energii ze źródeł odnawialnych i wspieraniu globalnych projektów ochrony klimatu. Opakowanie przyjazne środowisku Karton z papieru pochodzącego z recyklingu - Pudełko wykonane z surowca wtórnego Poszczególne elementy opakowania nadają się oddzielnie do recyklingu Farby drukarskie na bazie olejów roślinnych - bez olejów mineralnych Pakowano wagowo, a nie objętościowo. Bez dodatku cukru Organiczne
pokaż wszystko

Parametry produktu HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

Dla dzieci w wieku Po 4 miesiącu
Typ produktu Jaglany
Smak Naturalny
Składniki Pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30% ,witamina b1, *z rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Waga opakowania jednostkowego netto 200 g
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: HiPP Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 303 02-785 Warszawa
Ulica i numer: Puławska 303
Kod pocztowy i miasto: 02-785 Warszawa PL
Numer telefonu: +48 22 847 51 72
Waga jednostkowa brutto 0,24 kg
Produkt bezglutenowy Tak
Bez dodatku cukrów Tak
pokaż wszystko

Informacje o alergenach i składzie produktu

Alergeny »

Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie

Przechowywanie »

Inne uwagi dotyczące przechowywania Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
Instrukcje dotyczące przygotowania Sposób przygotowania kaszki po 4 miesiącu z mlekiem modyfikowanym: 22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. hipp 2 combiotik) + 200 ml wody 1. zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°c***. 2. do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj. 3. pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. przed podaniem sprawdź temperaturę. z mlekiem hipoalergicznym (ha) kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą bio możesz przygotować także z mlekiem ha. postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej). jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°c***. wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych owoców hipp bio (np. gruszki williamsa) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego hipp bio i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. przed podaniem sprawdź temperaturę. ***aby uzyskać odpowiednia konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody. ważne informacje: - dla zdrowia twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. - nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - w celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej. zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka. jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu.
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej

Wartość odżywcza »

Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,08 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 10,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji 28,5 g
Ilość porcji w opakowaniu 9 szt.
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 81,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,05
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,7 g
Wielkość porcji 22 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 753 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1652 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 179 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 390 kcal/100g

Witaminy i składniki mineralne »

Tiamina (witamina B1) 1,4 mg/100g
Tiamina (%RWS) 280 %RWS
Sód <0,02

Dodatkowe informacje »

Infolinia 228534444
Adres strony www Www.hipp.pl

Opinie i recenzje klientów o HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

Dodaj własną opinięTen produkt nie posiada jeszcze opinii. Bądź pierwszy