_

HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

favorite_border

Numer artykułu: 38736484

Marka: HiPP

Dla dzieci w wieku: Po 4 miesiącu
Typ produktu: Jaglany
Smak: Naturalny
Składniki: Pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30% ,witamina b1, *z rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Unia Europejska
zobacz więcej »

Oceny klientów  (brak)
Dodaj pierwszą opinię

9.02
1 szt. z VAT
8.59 PLN netto
45.10 PLN brutto za kilogram

Numer artykułu: 38736484

Darmowa dostawa: dla zamówień od 100.00 PLN
Chcesz zamówić większe ilości - skontaktuj się z nami »
Towar w magazynie
Dodaj

HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

Opis szczegółowy HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G keyboard_arrow_down

BIO - jakość, za którą ręczę - Stefan Hipp bezglutenowa bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry bezmleczna Najwyższa jakość HiPP - Ponad 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym - Szczegółowe kontrole w naszym laboratorium, należącym do wiodących w Europie - Bardziej surowe normy jakościowe niż wymagane z prawem - Ekologiczne ziarna zbóż - Tradycyjne metody uprawy - bez użycia nawozów sztucznych i innych środków chemicznych* - Bez składników modyfikowanych genetycznie* *zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym. Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka: - bez dodatku cukru** - wyselekcjonowane składniki - wartościowe, bezglutenowe zboża, w tym pełnoziarniste proso - zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego Bez zbędnych dodatków - cukru** - aromatów **zawiera naturalnie występujące cukry "Climate friendly - Z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - dzięki użyciu energii ze źródeł odnawialnych i wspieraniu globalnych projektów ochrony klimatu. Opakowanie przyjazne środowisku Karton z papieru pochodzącego z recyklingu - Pudełko wykonane z surowca wtórnego Poszczególne elementy opakowania nadają się oddzielnie do recyklingu Farby drukarskie na bazie olejów roślinnych - bez olejów mineralnych Pakowano wagowo, a nie objętościowo. Bez dodatku cukru Organiczne
pokaż wszystko

Parametry produktu HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G keyboard_arrow_down

Dla dzieci w wieku Po 4 miesiącu
Typ produktu Jaglany
Smak Naturalny
Składniki Pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30% ,witamina b1, *z rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Zawartość netto 200 g
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: HiPP Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 303 02-785 Warszawa
Ulica i numer: Puławska 303
Kod pocztowy i miasto: 02-785 Warszawa PL
Numer telefonu: +48 22 847 51 72
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 80 op. zb. (DU)
Kod CN 1901 10 00
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 20 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie 4 warstw (warstwa)
Typ opakowania pierwszego rzędu Karton
Liczba opakowań konsumenckich 480 szt.
Wymiar opakowania (SxWxG) 138 x 215 x 292 mm
Waga brutto 1,6 kg
Waga jednostkowa brutto 0,24 kg
Produkt bezglutenowy Tak
Bez dodatku cukrów Tak
pokaż wszystko

Informacje o alergenach i składzie produktu

Alergeny »

Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie

Przechowywanie »

Inne uwagi dotyczące przechowywania Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
Instrukcje dotyczące przygotowania Sposób przygotowania kaszki po 4 miesiącu z mlekiem modyfikowanym: 22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. hipp 2 combiotik) + 200 ml wody 1. zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°c***. 2. do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj. 3. pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. przed podaniem sprawdź temperaturę. z mlekiem hipoalergicznym (ha) kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą bio możesz przygotować także z mlekiem ha. postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej). jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°c***. wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych owoców hipp bio (np. gruszki williamsa) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego hipp bio i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. przed podaniem sprawdź temperaturę. ***aby uzyskać odpowiednia konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody. ważne informacje: - dla zdrowia twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. - nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - w celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej. zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka. jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu.
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej

Wartość odżywcza »

Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4,1 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,08 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 10,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji 28,5 g
Ilość porcji w opakowaniu 9 szt.
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 81,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,05
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,7 g
Wielkość porcji 22 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 753 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1652 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 179 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 390 kcal/100g

Witaminy i składniki mineralne »

Tiamina (witamina B1) 1,4 mg/100g
Tiamina (%RWS) 280 %RWS
Sód <0,02

Dodatkowe informacje »

Infolinia 228534444
Adres strony www Www.hipp.pl

Opinie i recenzje klientów o HIPP BIO KASZKA JAGLANA Z RYŻEM I KUKURYDZĄ PO 4. MIESIĄCU 200 G

Dodaj własną opinięTen produkt nie posiada jeszcze opinii. Bądź pierwszy