Produkt | Wartość |
---|

Dla dzieci w wieku | Po 4 miesiącu |
Typ produktu | Manna |
Smak | Mleczny |
Składniki | Mieszanka mleczna (mleko* 60%, woda, olej kukurydziany),kasza manna* 5% (z pszenicy*),pełnoziarniste płatki zbożowe* 2% (pszenica*, orkisz*, owies*),skrobia ryżowa*,węglan wapnia,witamina b1,witamina a,witamina d,*z rolnictwa ekologicznego |
Zawiera mleko krowie | Tak |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Unia Europejska |
Zawartość netto | 190 g |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: HiPP Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 303 02-785 Warszawa Ulica i numer: Puławska 303 Kod pocztowy i miasto: 02-785 Warszawa PL Numer telefonu: +48 22 847 51 72 |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 324 op. zb. (DU) |
Kod CN | 1901 10 00 |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety | 36 op. zb. (DU) |
Opakowanie recyklingowe | Tak |
Liczba warstw na palecie | 9 warstw (warstwa) |
Typ opakowania pierwszego rzędu | Taca |
Typ opakowania zbiorczego ostatniego poziomu na palecie | Taca |
Liczba opakowań konsumenckich | 1 szt. |
Wymiar opakowania (SxWxG) | 63 x 92 x 63 mm |
Waga brutto | 298 g |
Produkt naturalny | Tak |
Waga jednostkowa brutto | 0,3 kg |
Bez dodatku cukrów | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Orzechy | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób użycia: otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w „kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj czystą łyżeczką i sprawdź temperaturę. pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. używaj plastikowej łyżeczki. kontakt ze śliną może spowodować rozrzedzenie produktu. kaszkę można podawać także na zimno. w celu ochrony ząbków przed próchnicą zadbaj o higienę jamy ustnej dziecka, zwłaszcza przed snem. przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu. |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,1 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,15 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16,3 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 szt. |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 8,6 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,5 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,08 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,7 g |
Wielkość porcji | 190 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 603 kJ |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 317 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 144 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 76 kcal/100g |
Tiamina (witamina B1) | 0,12 mg/100g |
Witamina A | 65 μg/100g |
Witamina D | 1,1 μg/100g |
Wapń | 83 mg/100g |
Witamina A (%RWS) | 16 %RWS |
Wapń (%RWS) | 21 %RWS |
Tiamina (%RWS) | 24 %RWS |
Sód | 0,03 mg/100g |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Adres strony www | Www.hipp.pl |