Produkt | Wartość |
---|


Dla dzieci w wieku | Po 9 miesiącu |
Typ produktu | Mleczno-ryżowy |
Smak | Owocowy |
Składniki | Mąka ryżowa 43,9%, mleko modyfikowane 34,3% [odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, niskoerukowy rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy)], cukier, płatki jabłka 2% (jabłko, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, emulgulator: lecytyna słonecznikowa), maltodekstryna, proszek moreli 1% (maltodekstryna, suszona morela), płatki ananasa 0,7% (ananas, banan), płatki banana 0,5%, proszek pomarańczowy 0,45% (suszona pomarańcza, maltodekstryna, ryż), składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelazawy, siarczan cynku, jodek potasu), naturalne aromaty, witaminy (c, niacyna, e, b1, kwas pantotenowy, a, b6, k, kwas foliowy, biotyna, d), kultury bakterii bifidobacterium lactis |
Zawiera mleko krowie | Tak |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 230 g |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Nestle Polska S.A Ulica i numer: Domaniewska 32 Kod pocztowy i miasto: 02-672 Warszawa PL Numer telefonu: 22 325 25 25 |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 105 op. zb. (DU) |
Kod CN | 1901 10 00 |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety | 15 op. zb. (DU) |
Liczba warstw na palecie | 7 warstw (warstwa) |
Liczba opakowań konsumenckich | 8 szt. |
Wymiar opakowania (SxWxG) | 135 x 203 x 48 mm |
Waga brutto | 240,6 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,24 kg |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3 | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Orzechy | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,6 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,13 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 13,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 31,5 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 70 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 30 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 10,5 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4,5 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,2 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 12,5 g |
Wielkość porcji | 45 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 809 kJ |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1801 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 197 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 427 kcal/100g |
Tiamina (witamina B1) | 0,9 mg/100g |
Witamina A | 390 μg/100g |
Żelazo | 9 mg/100g |
Witamina E | 2,7 mg/100g |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,37 mg/100g |
Witamina D | 6,8 μg/100g |
Witamina C | 62 mg/100g |
Kwas foliowy (witamina B9) | 31 μg/100g |
Biotyna (witamina B7) | 27 μg/100g |
Wapń | 390 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 68 %RWS |
Witamina B6 (%RWS) | 21 %RWS |
Witamina A (%RWS) | 44 %RWS |
Wapń (%RWS) | 48 %RWS |
Cynk | 3,2 mg/100g |
Jod (%RWS) | 32 %RWS |
Witamina K | 31 μg/100g |
Jod | 50 μg/100g |
Tiamina (%RWS) | 81 %RWS |
Cynk (%RWS) | 35 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 22 %RWS |
Kwas pantotenowy | 1,5 mg/100g |
Kwas pantotenowy (%RWS) | 25 %RWS |
Niacyna (witamina B3, PP) | 6 mg/100g |
Niacyna (%RWS) | 37 %RWS |
Sód | 118 mg/100g |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |