Produkt | Wartość |
---|


Dla dzieci w wieku | Po 2 roku |
Typ mleka | W proszku |
Zawartość netto | 550 g |
Mleko modyfikowane | Tak |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Niemcy |
Składniki | Odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina c, siarczan żelaza (ii), stabilizator - kwas mlekowy, siarczan cynku, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (lactobacillus fermentum hereditum®¹), witamina b2, witamina a, jodan potasu, kwas foliowy, biotyna, witamina d, witamina b12. produkt bezglutenowy ¹lactobacillus fermentum cect5716 olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne |
Waga jednostkowa brutto | 0,63 kg |
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym | 288 szt. |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Unia Europejska |
Typ palety | Paleta 800 X 1200 mm |
Typ opakowania konsumenckiego | Pudełko |
Opakowanie display | Nie |
Typ opakowania dla jednostki handlowej niższego poziomu (konsumenckiego) | Karton |
Typ opakowania pierwszego rzędu | Karton |
Liczba warstw na palecie | 4 warstw (warstwa) |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 72 op. zb. (DU) |
Waga brutto | 626 g |
Liczba opakowań konsumenckich | 1 szt. |
Wymiar opakowania (SxWxG) | 126 x 202 x 85 mm |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety | 18 op. zb. (DU) |
Kod CN | 1901 10 00 |
Maksymalna liczba warstw na palecie | 4 warstw (warstwa) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: HiPP Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Puławska 303 Kod pocztowy i miasto: 02-785 Warszawa PL Numer telefonu: 22 847 51 64 |
Krótki opis marketingowy | Receptura mleka hipp 4 junior combiotik® uwzględnia, że małe dziecko potrzebuje średnio 3 razy więcej wapnia¹ i 7 razy więcej witaminy d1 niż osoba dorosła. ¹zwiększone zapotrzebowanie na składniki odżywcze u małych dzieci w porównaniu z osobami dorosłymi w przeliczeniu na kg masy ciała (efsa 2013, dorośli 80 kg, małe dzieci 12 kg). - jod - ważny dla rozwoju intelektualnego - witamina d - wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów - wapń - wspiera prawidłowy rozwój kości. |
Opakowanie recyklingowe | Nie |
Smak | Naturalny |
FSC - Numer certyfikatu | Fsc® c002324 |
FSC - Data ważności certyfikatu | 2022-02-20 |
Produkt bezglutenowy | Tak |
FSC - Forest Stewardship Council | Tak |
Temperatura przechowywania min - max | 3 - 27 °C |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Tak |
Orzechy | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przygotowania podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji. niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu twojego dziecka. dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. mleko hipp 4 junior combiotik® po 2. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno. 1. przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°– 50°c*. 2. do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody. 3. luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka. 4. dokładnie wymieszaj. jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°c. sprawdź temperaturę. *w celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem. |
Pakowanie w atmosferze chronionej | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g/ml) | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,2 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,7 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,96 g |
Wielkość porcji | 200 ml |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 424 kJ |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 212 kJ/100ml |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 102 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 51 kcal/100ml |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |
Ilość porcji w opakowaniu | 25 szt. |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,92 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 10,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 10,2 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5,1 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 2,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,8 g |
Wapń (%RWS) | 22 %RWS |
Witamina A | 36 μg/100ml |
Wapń | 120 mg/100ml |
Ryboflawina (witamina B2) | 0,18 mg/100ml |
Żelazo (%RWS) | 15 %RWS |
Magnez (%RWS) | 15 %RWS |
Żelazo | 1,2 mg/100ml |
Fosfor | 71 mg/100ml |
Ryboflawina (%RWS) | 26 %RWS |
Witamina B12 | 0,38 μg/100ml |
Magnez | 12 mg/100ml |
Witamina D | 2,9 μg/100ml |
Cynk | 0,41 mg/100ml |
Fosfor (%RWS) | 13 %RWS |
Jod | 14 μg/100ml |
Jod (%RWS) | 18 %RWS |
Kwas foliowy (witamina B9) | 10,2 μg/100ml |
Witamina B12 (%RWS) | 48 %RWS |
Witamina C | 7,7 mg/100ml |
Biotyna (witamina B7) | 3,6 μg/100ml |
Potas | 155 mg/100ml |
Zawiera siarczyny | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Infolinia | Serwis dla rodziców hipp, tel. 22 853 44 44 |
Adres strony www | Www.hipp.pl |