Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 PLN z VAT
Typ | Sypka, Liściasta |
Rodzaj | Czarna, Cejlońska |
Działanie | Neutralne |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Sri Lanka |
Zawartość netto | 175 g |
Region pochodzenia | Dimbula |
Czas parzenia | 3 - 5 min |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Sri Lanka |
Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: GOURMET FOODS Sp. z o.o. Ulica i numer: Wybrzeże Gdyńskie 6A Kod pocztowy i miasto: 01-531 Warszawa PL |
Temperatura przechowywania min - max | 15 - 25 °C |
Krótki opis marketingowy | Czarna herbata cejlońska "z jednej plantacji". |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 100 op. zb. (DU) |
Rainforest Alliance | Tak |
RA - Data ważności certyfikatu | 2022-06-19 |
Parzenie - temperatura wody | Wrzątek |
Składniki | Czarna herbata cejlońska (liść high grown flowery pekoe), bez dodatków. |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Jedną kopiastą łyżeczkę (2g) herbaty zalać 220 ml świeżo zagotowanego wrzątku. parzyć przez 3-5 minut w zależności od preferowanej mocy naparu. |
Wielkość porcji | 2 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |