Chleb

Filtry close

 
 
 
 
POLSKIE MŁYNY CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA 0,5 KG

POLSKIE MŁYNY CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA 0,5 KG

Warunki umowy »
5.49
1 szt. z VAT
Do koszyka

Chleb

Pieczywo dla wielu osób stanowi podstawę diety. Nie zawsze trzeba jednak spożywać jego pszenną wersję, która jest uznawana za najmniej zdrową. Można ją zastąpić lepszą alternatywą. Jest nią między innymi chleb orkiszowy czy w wersji pszenno-żytniej. Te rodzaje pieczywa są smaczne, pożywne, a przy tym dostarczają organizmowi więcej energii i składników odżywczych.

Chleb orkisz, bezglutenowy i inne — nasz asortyment

W naszym asortymencie znajdziesz zdrowe pieczywo w kilku różnych wersjach. Oferujemy między innymi:

        chleb orkiszowy — jest dość elastyczny i ma subtelnie orzechowy smak z delikatną kwaśną nutą. Komponuje się idealnie z dodatkami zarówno w słodkiej, jak i słonej wersji. Doskonale pasują do niego pasty warzywne;

        chleb bezglutenowy — oferujemy opcję w wersji wiejskiej, która jest doskonała dla osób nietolerujących glutenu. Bardzo dobrze imituje smak standardowego wiejskiego chleba, dlatego smakuje pysznie nawet podana jedynie z masłem i szczyptą soli;

        chleb pszenno-żytni — jest delikatnie słodki i orzechowy. Nuty smakowe, które w nim występują, komponują się idealnie z serkami, dżemami, a także wędliną i serem żółtym czy mozzarellą.

Oferujemy chleby o niewielkich rozmiarach. Dzięki temu zachowują świeżość przez cały okres między otwarciem a zjedzeniem. Sprzyja to niemarnowaniu żywności i rozsądnemu gospodarowaniu produktami spożywczymi. Nadają się dla osób, które mieszkają same, a także dla tych, które lubią spożywać śniadania z partnerem czy z dzieckiem, ale nie jedzą dużo podczas jednego posiłku.

Dlaczego warto jeść chleb pszenno-żytni, słonecznikowy czy orkiszowy?

Chleb w standardowej, pszennej wersji jest znacznie tańszą opcją niż ten z dodatkowymi ziarnami, zakwasem czy dobrej jakości mąką. Czy jednak jest on zdrowy? Składa się z prostych węglowodanów, których trzeba zjeść dużo, aby poczuć się sytym. Bardzo często po chwili od takiego posiłku znów można poczuć głód. Opcje z ziarnami czy mąką orkiszową są pod tym względem lepszym wyborem. Bardziej sycą, więc pozwalają się najeść już po zjedzeniu zaledwie jednej czy dwóch kanapek. Na długo pozostawiają też uczucie sytości.

Chleb słonecznikowy czy pszenno-żytni to także:

      wyjątkowy smak — podkreśli on walory dodatków do kanapek, dzięki czemu będą smakować jeszcze lepiej niż zwykle;

      nowe doznanie smakowe — jedzenie wciąż tego samego pieczywa może się po prostu znudzić, dlatego warto zapewnić sobie lepszą, a przy okazji zdrowszą, alternatywę;

      stawianie na jakość, a nie ilość — możesz zjeść mniej pieczywa lepszej jakości, aby poczuć się sytym i być zdrowszym;

      możliwość dopasowania konkretnego rodzaju pieczywa do indywidualnych potrzeb — pieczywo pszenne może uczulać (na przykład osoby nietolerujące glutenu) lub nie być kompatybilne z konkretnymi dietami (na przykład o niskim indeksie glikemicznym). Zdrowe rodzaje chleba są w tej sytuacji znacznie lepszą alternatywą.

Chleb pszenno-żytni, słonecznikowy czy bezglutenowy to opcje, które sprzyjają zdrowej, zrównoważonej diecie. Pozwalają ograniczyć ilość przyswajanych węglowodanów, bo szybciej sycą. Wspierają też w ograniczaniu ilości spożywanych przekąsek, bo na długo pozostawiają uczucie sytości.

Z czym można jeść chleb bezglutenowy, słonecznikowy czy orkiszowy?

Możesz połączyć chleb bezglutenowy czy orkiszowy z tym, co lubisz. Pasuje on do większości standardowych dodatków: masła, wędliny czy sera. Będzie też smaczny w towarzystwie kremów do smarowania pieczywa — zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Krem czekoladowy, pesto czy krem z prażonych migdałów podkreślą smak chleba i dadzą Ci wiele możliwości komponowania pysznych i zdrowych posiłków.

Pamiętaj, że do kanapek zawsze warto dodawać warzywa i źródła białka. Ser (na przykład mozzarella), wędlina (zwłaszcza drobiowa, o wysokiej zawartości białka, ale z małą ilością tłuszczu), sałata, pomidor i ogórek sprawią, że pozornie prosty posiłek stanie się pełnowartościowy. Doda Ci energii na cały dzień wyzwań w pracy, szkole czy domu. Do całości możesz też dodać nieco sosu, który podkreśli smak i nada kanapce przyjemną, lekko wilgotną konsystencję.

Zachęcamy do zapoznania się ze specyfiką oferowanych produktów i do składania zamówień. Zapewniamy sprawną wysyłkę i korzystne ceny.

ukryj