Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 PLN z VAT
Typ | Baton |
Rodzaj | Orzechowy |
Dodatki | Z orzechami |
Zawartość netto | 25 g |
Składniki | Daktyle, prażone orzeszki arachidowe 33,8%, suszone białko jaja, wapń, witamina a, magnez, selen, cynk, sól, aromat naturalny. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 756 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,03 kg |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | magnezu |
Dodatkowy opis produktu | Ten pyszny batonik jest źródłem magnezu, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. bez dodatku cukru. zawiera naturalnie występujące cukry. |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Purella Ulica i numer: Wiertnicza 32 Kod pocztowy i miasto: 02-959 Warszawa PL |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Bez dodatku cukrów | Tak |
Krótki opis marketingowy | Batonik na bazie daktyli z fistaszkami (orzeszkami arachidowymi) wzbogacony o witaminę a, magnez, wapń, cynk i selen. |
Zawiera naturalnie występujące cukry | Tak |
Źródło białka | Tak |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Chronić przed światłem |
Pakowanie w atmosferze chronionej | Nie |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 398 kcal/100g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,1 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 szt. |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 10,1 g |
Wielkość porcji | 25 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,4 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,35 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,34 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 418 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 100 kcal |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 40,5 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 17,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 14,6 g |
Witamina A | 800 μg/100g |
Cynk | 10 mg/100g |
Selen (%RWS) | 100 %RWS |
Selen | 55 μg/100g |
Magnez | 375 mg/100g |
Wapń | 800 mg/100g |
Cynk (%RWS) | 100 %RWS |
Magnez (%RWS) | 100 %RWS |
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E) | Aromat spożywczy |