Produkt | Wartość |
---|

Typ | Karpatka |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Naturalny (original) |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany węglany sodu). krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny. |
Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
Kod CN | 1901 20 00 |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL Numer telefonu: 123566000 |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Orzechy | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Stosowanie | Gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Forma do pieczenia 25 cm x 36 cm przygotuj: do ciasta: - 4 jajka - 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki) - 250 ml wody (około 1 szklanka). do kremu: - 500 ml mleka - 100 g miękkiego masła lub margaryny. 1. przygotuj ciasto zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. otrzymaną masę podziel na dwie części. każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°c (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. następnie obniż temperaturę do 150°c i piecz ok. 15 min. drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. przygotuj krem z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. pozostałe mleko zagotuj. do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki, gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. całość pozostaw do ostudzenia, mieszaj od czasu do czasu. zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. i gotowe gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. gotową karpatkę możesz posypać cukrem pudrem pomysł na: ptysie przygotować ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajka. ciasto nakładać porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. ptysie dla lepszego smaku i atrakcyjnego wyglądu można udekorować polewą. słodkiego dnia :) |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość soli (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 24,2 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 13 %RWS |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1355 kJ/100g |
Zawartość białek (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g |
Wartość energetyczna kJ | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 8,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 6,6 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 19,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 18,3 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 257 kcal |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 23,2 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 326 kcal/100g |
Wielkość porcji | 69 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 10,8 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1070 kJ |
Ilość porcji w opakowaniu | 15 szt. |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,24 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 26 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 43 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 8,4 g |
Zawiera barwniki | Tak |
Adres strony www | Www.gellwe.pl |