_

KARPATKA 340G GELLWE

Numer artykułu: 32056970

Marka: GELLWE

Typ: Karpatka
Rodzaj: W proszku
Waga jednostkowa netto: 0,34 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: Ciasto: mąka pszenna, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany. krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny
zobacz więcej »

Oceny klientów  (brak)
Dodaj pierwszą opinię

4.19
1 szt. z VAT
3.99 PLN netto
Koszt dostawy: 9.99 PLN
Chcesz zamówić większe ilości - skontaktuj się z nami »
Towar w magazynie
Dodaj

KARPATKA 340G GELLWE

KARPATKA 340G GELLWE

Opis szczegółowy KARPATKA 340G GELLWE

x
pokaż wszystko

Parametry produktu KARPATKA 340G GELLWE

Typ Karpatka
Rodzaj W proszku
Waga jednostkowa netto 0,34 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ciasto: mąka pszenna, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany. krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: FOODCARE SP.Z.O.O.
Ulica i numer: SPOKOJNA 4
Kod pocztowy i miasto: 32-080 ZABIERZÓW PL
Numer telefonu: 0123566000
Kraj pochodzenia głównego składnika Unia Europejska
Waga jednostkowa brutto 0,36 kg
pokaż wszystko

Informacje o alergenach i składzie produktu

Alergeny »

Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak

Przechowywanie »

Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Stosowanie Gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu
Instrukcje dotyczące przygotowania Przygotuj do sporządzenia: ciasta: 4 jajka, 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki), 250 ml wody (około 1 szklanka). kremu: 500 ml mleka, 100 g miękkiego masła lub margaryny. 1. przygotuj ciasto zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. otrzymaną masę podzielić na dwie części. każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25 x 36 cm. ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 210°c i piec ok. 25 min. następnie zmniejszyć temperaturę do 150°c i piec ok. 15 min. drugą część ciasta upiec tak samo. 2. przygotuj krem z 500 ml mleka odlać szklankę i rozmieszać w niej zawartość opakowania. pozostałe mleko zagotować. do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki, zagotować. krem gotować przez chwilę, ciągle mieszając, aż do momentu zgęstnienia. całość pozostawić do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu. zimny krem dodawać stopniowo do roztartego miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. i gotowe gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. gotową karpatkę można posypać cukrem pudrem gellwe

Wartość odżywcza »

Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5 g
Wartość energetyczna kJ 13 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 13 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 326 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) 7 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 43 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1070 kJ
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23,2 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 257 kcal
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 18,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 8,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,24 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 26 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) 4 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 8 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 6,6 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 24,2 g
Wielkość porcji 69 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1355 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 19,1 g

Inne informacje o zawartości »

Zawiera substancje konserwujące Nie

Opinie i recenzje klientów o KARPATKA 340G GELLWE

Dodaj własną opinięTen produkt nie posiada jeszcze opinii. Bądź pierwszy

Produkty polecane