_

GELLWE CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G

favorite_border

Numer artykułu: 32056970

Marka: GELLWE

Typ: Karpatka
Rodzaj: W proszku
Smak: Naturalny (original)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany węglany sodu). krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny.
zobacz więcej »

Oceny klientów  (brak)
Dodaj pierwszą opinię

4.19
1 szt. z VAT
3.99 PLN netto
Koszt dostawy: od 9.99 PLN
Chcesz zamówić większe ilości - skontaktuj się z nami »
Towar w magazynie
Dodaj

GELLWE CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G

GELLWE CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G

Opis szczegółowy GELLWE CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G keyboard_arrow_down

Duże ciasto 15 porcji BEZ OLEJU PALMOWEGO BEZ SYROPU GLUKOZOWEGO Smacznego życzy polska marka Gellwe TRADYCJA OD 1985 Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie! Opakowanie zawiera: 140 g mieszanki do przygotowania ciasta, 200 g mieszanki do sporządzenia kremu. Znajdź nas: www.gellwe.pl
pokaż wszystko

Parametry produktu GELLWE CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G keyboard_arrow_down

Typ Karpatka
Rodzaj W proszku
Smak Naturalny (original)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany węglany sodu). krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny.
Waga jednostkowa brutto 0,36 kg
Kod CN 1901 20 00
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o.
Ulica i numer: Spokojna 4
Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL
Numer telefonu: 123566000
pokaż wszystko

Informacje o alergenach i składzie produktu

Alergeny »

Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Orzechy Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie

Przechowywanie »

Stosowanie Gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu
Instrukcje dotyczące przygotowania Forma do pieczenia 25 cm x 36 cm przygotuj: do ciasta: - 4 jajka - 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki) - 250 ml wody (około 1 szklanka). do kremu: - 500 ml mleka - 100 g miękkiego masła lub margaryny. 1. przygotuj ciasto zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. otrzymaną masę podziel na dwie części. każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°c (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. następnie obniż temperaturę do 150°c i piecz ok. 15 min. drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. przygotuj krem z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. pozostałe mleko zagotuj. do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki, gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. całość pozostaw do ostudzenia, mieszaj od czasu do czasu. zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. i gotowe gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. gotową karpatkę możesz posypać cukrem pudrem pomysł na: ptysie przygotować ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajka. ciasto nakładać porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. ptysie dla lepszego smaku i atrakcyjnego wyglądu można udekorować polewą. słodkiego dnia :)
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Wartość odżywcza »

Zawartość soli (ogólnie) 4 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 24,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 13 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1355 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) 8 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Wartość energetyczna kJ 13 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 8,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 6,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 19,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 18,3 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 257 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 326 kcal/100g
Wielkość porcji 69 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1070 kJ
Ilość porcji w opakowaniu 15 szt.
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,24 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 26 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 43 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,4 g

Inne informacje o zawartości »

Zawiera barwniki Tak

Dodatkowe informacje »

Adres strony www Www.gellwe.pl

Opinie i recenzje klientów o GELLWE CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G

Dodaj własną opinięTen produkt nie posiada jeszcze opinii. Bądź pierwszy