Produkt | Wartość |
---|

Smak | Ketchup |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Składniki: ziemniaki, oleje roslinne (rzepakowy, słonecznikowy w zmiennych proporcjach), preparat aromatyzujacy [serwatka w proszku z mleka, sól, cukier, glukoza, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy), aromaty (zawieraja białka mleka, laktoze, soje), regulatory kwasowosci (octany sodu, kwas cytrynowy), chlorek potasu, barwnik (ekstrakt z papryki)] |
Kod CN | 2005 20 20 |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Frito Lay Poland Sp.Z.O.O Ulica i numer: ul. Zamoyskiego 24/26 Kod pocztowy i miasto: 03-801 Warszawa PL Numer telefonu: +48226707610 |
Waga jednostkowa brutto | 0,04 kg |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Wartość energetyczna kJ | 10 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,64 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wielkość porcji | 30 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 875 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 12 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 210 kcal |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,4 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 18 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 21 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,7 g |