Produkt | Wartość |
---|

Typ | Chipsy |
Smak | Ziołowy |
Zawartość netto | 125 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety | 4 op. zb. (DU) |
Kod CN | 1905 90 80 |
Liczba warstw na palecie | 9 warstw (warstwa) |
Składniki | Płatki ziemniaczane(58%), skrobia, olej roślinny rzepakowy, preparat aromatyzujący [serwatka z mleka, sól, czosnek, cukier, wzmacniacze smaku(glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), cebula, chlorek potasu, zioła(pietruszka, koper, mięta), jogurt w proszku z mleka, aromaty, regulatory kwasowości(kwas jabłkowy, kwas cytrynowy)], cukier, mąka pszenna, emulgatory(lecytyny sojowe), glukoza |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 36 op. zb. (DU) |
Waga brutto | 3 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Frito Lay Poland Sp.Z.O.O Ulica i numer: ul. Zamoyskiego 24/26 Kod pocztowy i miasto: 03-801 Warszawa PL Numer telefonu: +48226707610 |
Wymiar opakowania (SxWxG) | 399 x 223 x 593 mm |
Waga jednostkowa brutto | 0,13 kg |
Liczba opakowań konsumenckich | 24 szt. |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Orzechy | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,39 g |
Zawartość soli (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,9 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Wielkość porcji | 30 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,3 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 555 kJ |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 21 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 132 kcal |