Produkt | Wartość |
---|

Smak | Paprykowy |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Ziemniaki, oleje roślinne(słonecznikowy, rzepakowy w zamiennych proporcjach), preparat aromatyzujacy[laktoza z mleka, sól, cukier, wzmacniacze smaku, barwnik(glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, kwas cytrynowy)] |
Kod CN | 2005 20 20 |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Frito Lay Poland Sp.Z.O.O Ulica i numer: ul. Zamoyskiego 24/26 Kod pocztowy i miasto: 03-801 Warszawa PL Numer telefonu: +48226707610 |
Waga jednostkowa brutto | 0,13 kg |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4,1 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 524 kcal/100g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4,8 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 30 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wielkość porcji | 30 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 15 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2185 kJ/100g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 55 g |