Produkt | Wartość |
---|



Typ | Z mąki pełnoziarnistej, Z semoliny (durum) |
Rodzaj | Spaghetti |
Składniki | Semolina ze 100% pełnego ziarna pszenicy durum, woda |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Włochy |
Temperatura przechowywania min - max | 4 - 25 °C |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Barilla Poland sp. z o.o. Ulica i numer: Bobrowiecka 8 Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL Numer telefonu: 606324000 |
Waga jednostkowa brutto | 0,5 kg |
Kod CN | 1902 19 10 |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Włochy |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Pakowanie w atmosferze chronionej | Nie |
Produkt rozmrożony | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Do 1 litra wrzącej wody dodać 7g soli i 100 g makaronu, gotować przez 8 minut mieszając od czasu do czasu. po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 13 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 13 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 65,7 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 350 kcal |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 6,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1482 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,5 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,01 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1482 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 350 kcal/100g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 65,7 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 6,5 g |
Żelazo (%RWS) | 21 %RWS |
Magnez (%RWS) | 23 %RWS |
Magnez | 85 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 40 %RWS |
Cynk | 2 mg/100g |
Fosfor | 280 mg/100g |
Żelazo | 3 mg/100g |
Cynk (%RWS) | 20 %RWS |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Adres strony www | Barilla.pl |