Produkt | Wartość |
---|



Numer artykułu: 67950295
Marka: Bartolini
Marka: Bartolini
Typ | Z semoliny (durum) |
Rodzaj | Conchiglie |
Składniki | Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak suszony), przyprawa: kurkuma. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: P.P.H. Tabit Sp. z o.o. Ulica i numer: Kołłątaja 44 Kod pocztowy i miasto: 05-402 Otwock PL Numer telefonu: +48 22 789 06 33 |
Technika utrwalenia | suszenie |
Waga jednostkowa brutto | 0,4 kg |
Waga jednostkowa netto | 400 g |
Kod CN | 1902 19 90 |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Włochy |
Data zakończenia obowiązywania danych produktowych | 2020-03-03 |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Pakowanie w atmosferze chronionej | Nie |
Produkt rozmrożony | Nie |
Stosowanie | Tak jak inne makarony smakowe, znakomicie prezentuje się na talerzu urozmaicając wygląd serwowanych z nią dań, w tym w szczególności sałatek, zapiekanek oraz przystawek, w których makaron ten może być serwowany z różnymi nadzieniami. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100g makaronu na 1 litr osolonej wody). |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 6,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,1 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,2 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,01 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 182 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 773 kcal/100g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 36 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,4 g |