Produkt | Wartość |
---|

Rodzaj | Bezglutenowa |
Składniki | Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko grochowe, białko sojowe, mąka gryczana, glukoza, błonnik jabłkowy, błonnik grochowy, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Bez glutenu - Numer licencji | Pl-048-151 |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Glutenfree24 Sp Z o.o , Spółka komandytowa Ulica i numer: Korfantego 191 Kod pocztowy i miasto: 40-163 Katowice PL Numer telefonu: 503 084 708 |
Temperatura przechowywania min - max | 16 - 24 °C |
Kod CN | 1901 20 00 |
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Bez glutenu | Tak |
Waga jednostkowa brutto | 1,06 kg |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Orzechy | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przepis na chleb składniki: 500g mieszanki mix for bread, 10g drożdży instant lub 15g drożdży świeżych, 500ml wody, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka soli. sposób przygotowania: składniki powinny być w temperaturze pokojowej. do miski wsypać mix, dodać drożdże instant, sól i wodę (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). mieszając składniki powoli wlać olej. wyrobić ciasto do uzyskania jednolitej masy. ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut do momentu podwojenia objętości. piekarnik nagrzać do 200ºc (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne z ciepłą wodą. wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 2 szt. |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,1 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 366 kcal/100g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1553 kJ/100g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,83 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,19 g |
Wielkość porcji | 500 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 81 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,4 g |