_

PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY

Numer artykułu: 48560668

Marka: Piekarz mix bezglutenowy

Waga jednostkowa netto: 0,5 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, e464; błonnik ziemniaczany, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: e575. może zawierać śladowe ilości: soi
Instrukcje dotyczące przygotowania: Składniki: piekarz - 500 g, ciepła woda - około 440 ml , olej - 2 łyżki, cukier - 20 g, drożdże - 7 g instant lub 20-30 g drożdży świeżych, sól - 5 g. wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez około 5 min). gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25˚c) na około 45 min. ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą. piec przez 40-45 minut w temp. 220˚c. od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki. metoda w piecyku automatycznym: składniki: piekarz - 500 g, ciepła woda - 380-400 ml, olej - 40 g, cukier - 20 g, drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych, sól - 5 g do piecyka wsypać koncentrat „piekarz” oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free”. po około 2 godzinach wyjąć gotowy chleb – dotyczy piecyka panasonic ,w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3 godzinny program do wypieku chleba]
zobacz więcej »

Oceny klientów  (brak)
Dodaj pierwszą opinię

5.39
1 szt. z VAT
4.99 PLN netto
Koszt dostawy: 9.99 PLN
Chcesz zamówić większe ilości - skontaktuj się z nami »
Towar w magazynie
Dodaj

PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY

PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY
PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY
PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY

Opis szczegółowy PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY

Koncentrat do wypieku pieczywa
pokaż wszystko

Parametry produktu PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY

Waga jednostkowa netto 0,5 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, e464; błonnik ziemniaczany, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: e575. może zawierać śladowe ilości: soi
Bezglutenowy 1
Bez glutenu 1
Bez glutenu - Numer licencji Pl-048-049
Temperatura przechowywania min - max 16 - 24 °C
Waga jednostkowa brutto 0,5 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Glutenfree24 Sp Z o.o , Spółka komandytowa
Ulica i numer: Korfantego 191
Kod pocztowy i miasto: 40-163 Katowice PL
Numer telefonu: 503 084 708
pokaż wszystko

Informacje o alergenach i składzie produktu

Alergeny »

Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie

Przechowywanie »

Instrukcje dotyczące przygotowania Składniki: piekarz - 500 g, ciepła woda - około 440 ml , olej - 2 łyżki, cukier - 20 g, drożdże - 7 g instant lub 20-30 g drożdży świeżych, sól - 5 g. wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez około 5 min). gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25˚c) na około 45 min. ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą. piec przez 40-45 minut w temp. 220˚c. od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki. metoda w piecyku automatycznym: składniki: piekarz - 500 g, ciepła woda - 380-400 ml, olej - 40 g, cukier - 20 g, drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych, sól - 5 g do piecyka wsypać koncentrat „piekarz” oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free”. po około 2 godzinach wyjąć gotowy chleb – dotyczy piecyka panasonic ,w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3 godzinny program do wypieku chleba]
Stosowanie Produkt dietetyczny do stosowania w diecie bezglutenowej
Rodzaj (typ) przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej

Wartość odżywcza »

Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,16 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,74 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 356 kcal/100g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,7 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1490 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 85 g

Inne produkty z kategorii  Pozostałe produkty sypkie

Opinie i recenzje klientów o PIEKARZ MIX BEZGLUTENOWY

Dodaj własną opinięTen produkt nie posiada jeszcze opinii. Bądź pierwszy

Produkty polecane