Produkt | Wartość |
---|


Rodzaj | Porcje w woreczkach |
Typ | Brązowy |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Birma |
Waga jednostkowa brutto | 0,43 kg |
Źródło błonnika pokarmowego | Tak |
Składniki | 100 % ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty |
Kod CN | 1006 30 98 |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: CENOS Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Sikorskiego 22 Kod pocztowy i miasto: 62-300 Września PL Numer telefonu: 61 43 70 803 |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Orzechy | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Zanurzyć saszetkę we wrzącej osolonej wodzie. gotować około 35 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. wyjąć saszetkę, odsączyć i podawać |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1369 kJ/100g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,01 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 61 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 13 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 24 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 17 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,4 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 324 kcal/100g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 8,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 16 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,1 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 16 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Magnez (%RWS) | 46 %RWS |
Magnez | 173 mg/100g |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera surowce GMO | Tak |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Ocena organoleptyczna | Barwa od jasnożółtej do brązowej. zapach ryżu surowego oraz w czasie i po ugotowaniu powinien być swoisty, typowy dla ryżu, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach stęchły lub zjełczenia. smak po ugotowaniu swoisty, typowy dla ryżu, bez obcych posmaków.konsystencja drobna, ziarnista |
Adres strony www | Www.cenos.pl |