Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Typ | Ptasie mleczko |
Smak | Karmelowy, Waniliowy |
Dodatki | Z nadzieniem, Z czekoladą mleczną |
Zawartość netto | 350 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,4 kg |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Litwa |
Składniki | czekolada mleczna 25% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytna sojowa, E 478), aromat], cukier, syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), odtworzone odtłuszczone mleko, mleko słodzone zagęszczone odtłuszczone, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitole), glukoza, tłuszcz mleczny, odtłuszczne mleko w proszku, substancja żelująca (agar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól, stabilizator (inwertaza), aromaty, substancja konserwująca (sorbinian potasu), emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej z mleka alpejskiego minimum 44%. |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Mondelez Polska sp z o.o. Ulica i numer: Domaniewska 49 Kod pocztowy i miasto: 02-672 Warszawa PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 36 op. zb. (DU) |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Orzechy | Może zawierać |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 6 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 51 kcal |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5,3 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
Wielkość porcji | 11,66 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 6,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 214 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,03 g |