Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Typ | Babeczki |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Jogurtowy |
Zawartość netto | 344 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Mieszanka do ciasta. Mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, glukoza, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna), 1,4% płatki białej czekolady Jogurtowej (cukier, tłuszcz kakaowy, 18% proszek jogurtowy, mleko pełne w proszku, emulgator (lecytyny (w tym sojowe))), 1% proszek jogurtowy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (kurkumina), sól, aromat. Pisak cukrowy o smaku czekolady. cukier, woda, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emulgatory (lecytyny, monostearynian polioksyetylenosorbitolu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat naturalny, substancja zagęszczająca (pektyny). |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 105 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,42 kg |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Orzechy | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Dodaj: 2 jajka, 100 ml oleju (ok. 10 łyżek), 100 ml mleka lub 75 g jogurtu naturalnego. 1. Przygotowanie foremek. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, olej i mleko (lub jogurt naturalny). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). 3. Nakładanie ciasta. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. 4. Pieczenie. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 17-20 min. Wystudzone babeczki udekoruj dołączonym pisakiem cukrowym. |
Cukry | 23 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość soli | 0,67 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 24 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 6 szt. |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 14 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 196 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 820 kJ |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 9,8 g |
Wartość energetyczna kcal | 363 kcal |
Wielkość porcji | 54 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 10 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 13 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,36 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 14 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 10 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 9 %RWS |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą, zawiera syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zawiera fosforany | Tak |
Zawiera substancje konserwujące | Tak |
Zawiera olej palmowy | Tak |
Zawiera barwniki | Tak |
Dodatkowe informacje na temat produktu | Opakowanie zawiera: 12 szt. niebieskich foremek, 325 g mieszanki do wypieku babeczek, 19g (1 szt.) pisak cukrowy do dekoracji. |