Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Babeczki |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Borówkowy |
Zawartość netto | 290 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Dodatki | Czekolada ciemna |
Składniki | mąka pszenna, cukier 5,2%, płatki czekolady [cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi)], skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,3% borówki liofilizowane, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól, barwniki: E 120, E 133. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 140 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Orzechy | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Opakowanie zawiera: - 275 g mieszanki do wypieku babeczek, - 15 g płatków ciemnej czekolady, - 12 papierowych foremek do babeczek. Przygotuj: - 2 jajka, - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek), - 100 ml mleka lub wody (ok. 10 łyżek). 1. Przygotuj foremki Na dużej blaszce do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). 2. Przygotuj ciasto Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, wodę lub mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (ok. 1 min). Następnie wsyp do masy zawartość saszetki z czekoladkami i delikatnie wymieszaj łyżką do równomiernego rozprowadzenia. 3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki na środkowym poziomie 15 - 18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 155 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 649 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 18 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 8,8 g |
Wielkość porcji | 40 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 11 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,37 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 10 %RWS |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |