Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Gellwe
Rodzaj | W proszku |
Smak | Czekoladowy |
Zawartość netto | 300 g |
Dodatki | Czekolada ciemna |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | mąka pszenna, cukier, 12% kawałki ciemnej czekolady [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z soi), aromat], gluten pszenny, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), skrobia pszenna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól. Może zawierać mleko. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 140 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,35 kg |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Orzechy | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przygotuj: 2 jajka, 100 ml oleju (ok. 10 łyżek), 75 ml wody lub mleka (ok. 8 łyżek). 1. Przygotuj foremki. Na dużej blaszce do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. 2. Przygotuj ciasto. Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, wodę lub mleko, następnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (ok. 1 min.). Następnie wsyp do masy zawartość saszetki z czekoladkami i delikatnie wymieszaj łyżką do równomiernego rozprowadzenia. 3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz. Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki na środkowym poziomie 15-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Cukry | 24 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,8 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość soli | 0,94 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 17,5 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 12 szt. |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 12 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 163 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 681 kJ |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 8,4 g |
Wartość energetyczna kcal | 427 kcal |
Wielkość porcji | 38 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,5 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9,1 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,36 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 10 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 1787 kJ |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |