Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Babeczki |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Czekoladowy, Waniliowy |
Zawartość netto | 238 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Mieszanka do ciasta waniliowego: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, błonnik z cykorii, serwatka w proszku [z mleka], proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, ekstrakt z wanilii. Mieszanka do ciasta czekoladowego: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 29% czekolada, aromat. |
Waga jednostkowa brutto | 0,29 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 140 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Orzechy | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Opakowanie zawiera: 230 g mieszanki do przygotowania ciasta waniliowego, 8 g mieszanki do przygotowania ciasta czekoladowego, 15 papierowych foremek do babeczek. Przygotuj: - 2 jajka, - 80 ml oleju (około 8 łyżek), - 70 ml mleka (około 7 łyżek). 1. Przygotuj ciasto jasne Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Do miski wsyp zawartość większej saszetki, następnie dodaj jajka, 80 ml oleju (około 8 łyżek) i 60 ml mleka (około 6 łyżek). Całość wymieszaj mikserem, przez około 2 minuty, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę podziel na dwie części. 2. Przygotuj ciasto ciemne Do jednej części wsyp zawartość mniejszej saszetki, dodaj 10 ml mleka (około 1 łyżkę), dokładnie wymieszaj do połączenia się składników. 3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz Przygotowane masy nałóż łyżeczką naprzemiennie do ustawionych na blasze foremek i natychmiast wstaw na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu babeczek wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,7 g |
Wielkość porcji | 24 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 9,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,1 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 388 kJ |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 93 kcal |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |