Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Babka |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Cytrynowy |
Zawartość netto | 375 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); substancja zagęszczająca: E 466, skórka z cytryny (0,5%), aromat. Może zawierać soję i mleko. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 112 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,38 kg |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przygotuj: 3 jajka 100 g miękkiej margaryny lub masła 100 ml mleka. 1. Przygotuj ciasto Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min., do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 2. Przygotuj formę Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy podłużnej o długości ok. 25 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170ºC przez 45 - 50 min (bez termoobiegu). Po 15 minutach pieczenia natnij ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm. 3. I gotowe! Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować cukrem pudrem Gellwe lub lukrem. Pomysł na: Babeczki cytrynowe z czekoladą Nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Przygotuj ciasto wg podanego powyżej sposobu, następnie dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto nakładaj do wys. 2/3 foremek. Piecz ok. 15-18 minut. Upieczone babeczki pozostaw do ostygnięcia. Słodkiego dnia! |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 12 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,6 g |
Wielkość porcji | 40 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 20,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 589 kJ |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 16 szt. |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 140 kcal |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,44 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 7 %RWS |
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E) | Substancja zagęszczająca |
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole) | E466 Karboksymetyloceluloza |