Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Karpatka |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Naturalny (original) |
Zawartość netto | 340 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | mąka pszenna, cukier, skrobie, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), aromaty, barwniki: kurkumina, karoteny. Może zawierać soję i mleko. |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 140 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Forma do pieczenia 25 cm x 36 cm PRZYGOTUJ: do ciasta: - 4 jajka - 125 g masła lub margaryny - 250 ml wody (około 1 szklanka). do kremu: - 500 ml mleka - 100 g miękkiego masła lub margaryny. 1. Przygotuj ciasto Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C góra-dół (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki, gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. Całość pozostaw do wystudzenia, mieszaj od czasu do czasu. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać Cukrem Pudrem Gellwe. POMYSŁ NA: Ptysie Przygotować ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Ciasto nakładaj porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrój i napełnij kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Ptysie możesz udekorować polewą czekoladową wg uznania. Słodkiego dnia :) |
Stosowanie - propozycje podania | gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Wartość energetyczna kcal | 286 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,11 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 9,3 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,7 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 30 szt. |
Zawartość soli | 0,31 g |
Wartość energetyczna kJ | 13 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość białek | 5,8 g |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 407 kJ |
Wielkość porcji | 34 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 4 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 97 kcal |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
Cukry | 10,8 g |
Zawartość węglowodanów | 27,4 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,7 g |
Zawiera barwniki | Tak |