Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 PLN z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Piernik |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Naturalny (original) |
Zawartość netto | 375 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | mąka pszenna, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona), 1,1 % przyprawy, aromat. Może zawierać soję i mleko. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 112 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,38 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Orzechy | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przygotuj: 2 jajka, 200 ml oleju, 100 ml mleka (10 łyżek). 1. Przygotuj ciasto Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach około 3 minuty do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 2.Przełóż Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy o długości 25-30 cm. 3. Upiecz ciasto Wstaw do lekko nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez ok. 45-50 minut (bez termoobiegu). Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Pomysł na Piernik przekładany powidłami Przygotuj piernik według przepisu jak powyżej. Wystudzone ciasto przekrój poziomo na 3 części, posmaruj powidłai lub marmoladą, udekoruj polewą i posyp orzechami. Słodkiego dnia! www.gellwe.pl |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 8 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 15 szt. |
Wielkość porcji | 43 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 g |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 187 kcal |
Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 16 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,32 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,74 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 18 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 779 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 7,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 11,2 g |