Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Sernik |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Naturalny (original) |
Zawartość netto | 193 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | cukier, skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna), serwatka w proszku (z mleka), syrop glukozowy, oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy), żelatyna, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), białka mleka, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty (zawierają mleko). Może zawierać soję. |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,2 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 112 op. zb. (DU) |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Orzechy | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Stosowanie - propozycje podania | gotowy do użycia po przyrządzeniu wg przepisu podanego na opakowaniu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sernik Klasyczny: Do sernika: 600 ml schłodzonego mleka (ok. 2 ½ szklanki) Do dekoracji: okrągłe biszkopty, galaretka Gellwe o smaku truskawkowym, owoce świeże lub mrożone. 1. Przygotuj sernik Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut. 2. Przełóż masę Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. 3. I gotowe! Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wzbogacony: 500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki), 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g), okrągłe biszkopty, galaretkę Gellwe o smaku truskawkowym, owoce świeże lub mrożone. Przygotuj sernik Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki homogenizowane i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Sernik udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Cukry | 17,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,4 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 97 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 14,3 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 12 szt. |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 13 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 408 kJ |
Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,3 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wielkość porcji | 67 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,1 g |
Wartość energetyczna kcal | 144 kcal |
Zawartość soli | 0,15 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12 %RWS |
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E) | Emulgator |
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole) | E472a Mono i diglicerydy k.t. Estryfikowane k. Octowym |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |