Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: GELLWE
Typ | Sernik |
Rodzaj | W proszku |
Smak | Borówkowy |
Zawartość netto | 193 g |
Składniki | cukier, syrop glukozowy, skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna), serwatka w proszku (z mleka), żelatyna, oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), białka mleka, koncentrat soku borówkowego w proszku, aromaty (zawierają mleko), barwniki: karmin, błękit brylantowy). |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,2 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 112 op. zb. (DU) |
Orzechy | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Do sernika: - 600 ml mleka w temp. pokojowej (ok. 2,5 szklanki) Do dekoracji: - okrągłe biszkopty, - galaretka Gellwe o smaku Borówkowym, - borówki świeże lub mrożone. 1. Przygotuj sernik Do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez około 5 minut. 2, Przełóż masę Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę. 3. I gotowe! Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Ponownie włóż do lodówki do czasu zżelowania galaretki. Uwaga: w przypadku użycia owoców mrożonych ułóż je na serniku bezpośrednio przed wylaniem galaretki. |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 13 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,2 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 97 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Wielkość porcji | 67 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12 g |
Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 11 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,16 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 410 kJ |
Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,2 g |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |