Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Typ | Mleczna |
Dodatki | Z bakaliami, Z rodzynkami, Migdały |
Zawartość netto | 180 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Wielka Brytania |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Index Food & Wine sp. z o.o. Ulica i numer: Jana III Sobieskiego 98 Kod pocztowy i miasto: 62-030 Luboń PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 150 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 0,18 kg |
Składniki | MLEKO**, cukier, rodzynki, tłuszcz kakaowy, MIGDAŁY, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), emulgatory (E442, E476), aromaty. MOŻE .ZAWIERAĆ INNE ORZECHY ORAZ PSZENICĘ. ** równowartość 426 ml świeżego płynnego mleka na każde 227 g czekolady mlecznej familijnej. Masa mleczna minimum 20%, rzeczywista 23%. Masa kakaowa minimum 20%. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne. |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Tak |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Może zawierać |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |
Wielkość porcji | 20 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 9 szt. |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,7 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,04 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5,3 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 418 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 100 kcal |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11 g |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 12 %RWS |