Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Gellwe
Typ | Budyń |
Smak | Waniliowy |
Zawartość netto | 40 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki (karoteny, ryboflawiny). |
Waga jednostkowa brutto | 0,05 kg |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 300 op. zb. (DU) |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Orzechy | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Budyń na 500 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 30 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony proszek, mieszając gotować przez chwilę. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń. |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 15 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 6 %RWS |
Wielkość porcji | 142 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,8 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 126 kcal |
Cukry | 9,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7 %RWS |
Zawartość soli | 0,1 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów | 15 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 13,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 22 g |
Wartość energetyczna kcal | 89 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 533 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,14 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość białek | 3 g |