Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 PLN z VAT
Marka: TG Quality
Typ | Krem |
Smak | Waniliowy |
Zawartość netto | 840 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Niemcy |
Składniki | cukier, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, proszek jajeczny 3,1%*, substancja zagęszczająca: karagen, mączka chleba świętojańskiego; aromaty, dekstroza, barwnik: karoteny; sól, oleje roślinne (kokosowy, palmowy) * sporządzony na bazie jaj z wolnego wybiegu |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 48 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Transgourmet Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Zamenhofa 133 Kod pocztowy i miasto: 61-131 Poznań PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,91 kg |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przygotowania: Zmieszać odpowiednią ilość mleka ze śmietaną. Dodać proszek do jednej czwartej ilości płynu. Pozostałą ilość mleka i śmietany zagotować, dodać wymieszany proszek i gotować przez 1-2 minuty. Poporcjować i odstawić do lodówki. Wskazówka: Crème Brûlée posypać brązowym cukrem i skarmelizować. |
Stosowanie - propozycje podania | Do przygotowania potrzeba: 140 g proszku, 0,5 l mleka, (1,5% tłuszczu,) 0,5 l śmietany kremówki (30% tłuszczu) |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem. |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 197 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 14 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 9,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,16 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 821 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji | 14,9 g |
Zawiera barwniki | Tak |