Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 PLN z VAT
Marka: Winiary
Typ | Budyń |
Smak | Śmietankowy |
Zawartość netto | 59 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Budyń: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwnik (kurkumina) Posypka Lion: cukier, kukurydza, mąka pszenna, syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), ryż, odtłuszczone mleko w proszku, słodzone zagęszczone mleko odtłuszczone (mleko odtłuszczone, cukier, laktoza), preparat serwatkowy w proszku (z mleka), migdały, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), masło (z mleka), tłuszcz mleczny, pomada (cukier, syrop glukozowy w proszku), skrobia kukurydziana, skrobia pszenna, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny (z soją)), ekstrakt słodu jęczmiennego, naturalne aromaty, cynamon, barwnik (karmel) |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 108 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Nestlé Polska S.A., Oddział Nestlé Waters Ulica i numer: Domaniewska 32 Kod pocztowy i miasto: 02-672 Warszawa PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,06 kg |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Tak |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Tak |
Orzechy | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość saszetki z budyniem oraz 20 g (1 łyżka) cukru i dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty. Gotowy budyń wlej do 4 miseczek, odczekaj 5 minut. Następnie do dekoracji użyj 6 g (jedna płaska łyżeczka) posypki na każdą porcję. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 15 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 13,6 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 11 %RWS |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 143,0 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,8 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,6 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
Wielkość porcji | 145 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,17 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 604,0 kJ |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 22,5 g |
Zawiera barwniki | Tak |