Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Winiary
Typ | Budyń |
Smak | Czekoladowy |
Zawartość netto | 63 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu Produkt bezglutenowy. Może zawierać mleko. |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Nestlé Polska S.A., Oddział Nestlé Waters Ulica i numer: Domaniewska 32 Kod pocztowy i miasto: 02-672 Warszawa PL |
Waga jednostkowa brutto | 0,07 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 156 op. zb. (DU) |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Gotowy budyń wlej do miseczek, nie mieszaj i zostaw do ostygnięcia. Budyń możesz podawać ze świeżymi owocami, sokiem owocowym lub czekoladą. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 13 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |
Wielkość porcji | 141 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,5 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 504 kJ |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,7 g |
Wartość energetyczna kJ | 6 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 6 %RWS |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,7 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 120 kcal |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,14 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 12 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 18,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
Czy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim? | Tak |