Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: felix
Rodzaj | Smażone, Solone, Prażone |
Zawartość netto | 240 g |
Smak | Orzechowy, Solone |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | orzeszki ziemne (93%), olej słonecznikowy, maltodekstryna, sól (1,6%), substancja żelująca: guma arabska; cukier karmelizowany, ekstrakt z drożdży. Produkt może zawierać inne orzechy. |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | magnezu, fosforu, wit. E, nienasyconych kwasów tłuszczowych |
Waga jednostkowa brutto | 0,25 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 108 op. zb. (DU) |
Źródło białka | Tak |
Źródło błonnika pokarmowego | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Tak |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Orzechy | Może zawierać |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać z dala od nasłonecznienia i źródeł ciepła. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,3 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 180 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |
Wielkość porcji | 30 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 8 szt. |
Zawartość białek (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 4,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,48 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 747 kJ |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 25,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 20 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 7,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 3,9 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 14 g |
Magnez (%RWS) | 43 %RWS |
Magnez | 163 mg/100g |
Witamina E | 9,1 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 55 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 75 %RWS |
Fosfor | 385 mg/100g |