Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 PLN z VAT
Marka: Tygryski
Typ | Chrupki |
Smak | Czekoladowy |
Zawartość netto | 77 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Waga jednostkowa brutto | 0,08 kg |
Składniki | 67% kasza kukurydziana, 33% krem o smaku czekoladowym: olej rzepakowy, olej kokosowy w zmiennych proporcjach, cukier puder, odtłuszczone kakao, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), koncentraty (owocowe i warzywne: cytrynowy, jabłkowy, rzodkiewkowy, z czarnej porzeczki; z krokosza barwierskiego, ze spiruliny), naturalny aromat czekoladowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna (soja) |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 24 op. zb. (DU) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: TBM Sp. z.o.o Ulica i numer: Kolejowa 7A Kod pocztowy i miasto: 27-415 Kunów PL |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Może zawierać |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 166 kcal |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Cukry | 15 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 6 %RWS |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 9 %RWS |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość soli | 0,02 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,1 g |
Wartość energetyczna kcal | 474 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,5 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość błonnika | 0,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 697 kJ |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 1992 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5,3 g |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji | 24,5 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Ocena organoleptyczna | "brawa: brązowa, typowa dla użytych surowców smakowych zapach i smak: przyjemny, charakterystyczny dla użytego zapach i smak: przyjemny, charakterystyczny dla użytego surowca, bez obcych zapachów i posmaków. konsystencja: produkt o niskim poziomie twardości, adhezyjności i gumiastości, poziom łamliwości: wysoki, struktura porowata, przełom suchy." |