Makarony marki Barilla

Filtry close

Makarony - sklep internetowy

W kategorii makarony oferujemy tradycyjne włoskie wyroby oraz makaron bezglutenowy, który nie zawiera mąki pszennej. Włochy słyną z produkcji makaronu, a długi, cienki makaron spaghetti znakomicie pasuje do lżejszych sosów mięsnych z warzywami. Dzięki zastosowaniu pszenicy durum makaron dobrze łączy się z sosem pomidorowym i innymi gęstymi sosami, typowymi dla kuchni włoskiej. Z ciężkimi sosami podaje się makaron duże rurki lub inny typ makaronu, np. w kształcie muszli czy kokardek.

Rodzaje makaronów najchętniej wybierane w Polsce

Najbardziej lubimy gotować makaron spaghetti i świderki, który produkuje się na bazie mąki durum (semoliny). Te rodzaje makaronów królują na naszych stołach i należą do najbardziej znanych i lubianych. W sklepie internetowym są dostępne warianty, które dają wiele możliwości kulinarnych popisów:
  • makaron gwiazdki,
  • kokardki,
  • kolanka,
  • gniazda,
  • muszelki,
  • rurki,
  • spaghetti,
  • wstążki.
Jedne pasują do zapiekanek z kurczakiem, inne są chętnie dodawane do zup; z makaronu powstaje włoskie lasagne i wiele innych zapiekanek. Makaronem z semoliny zajadają się ludzie nie tylko we Włoszech. Wiele tradycyjnych włoskich produktów zdobyło popularność na całym świecie.

Makaron ciemny razowy z pełnego ziarna

Z najlepszej pszenicy durum z pełnego przemiału powstaje makaron ciemny razowy. Charakteryzuje się brązową barwą i jest bogaty w błonnik pokarmowy, szereg witamin oraz soli mineralnych. Makaron razowy wyśmienicie smakuje i uzupełnia menu na diecie odchudzającej. Żywność mniej przetworzoną poleca się osobom, które szczególnie chcą zadbać o zdrowie swoje i najbliższych. Produkty razowe mają mniej skrobi i kalorii niż tradycyjne makarony z mąką drobno mieloną. Mąka razowa jest polecana przez dietetyków jako korzystniejsza dla układu trawiennego. Makaron duże rurki z mąki z pełnego przemiału będzie zdrowym dodatkiem do obiadu lub sałatki na lunch. W sklepie internetowym znajdziesz wiele wariantów, które różnią się grubością i kształtem. Makaron ciemny jest wszechstronny i szybki w przygotowaniu. Gotowanie w osolonej wodzie nie przekracza 8 minut. Pasuje zarówno do dania mięsnego, ryb, sałatek, warzyw (np. fasolka szparagowa, brokuły), jak i zup oraz sosów.

Makarony wyrabiane z mąk smakowych

Makarony penne, tagliatelle, fusilli, farfalle są chętnie podawane z gulaszem mięsnym bądź warzywnym, a także wieloma innymi potrawami. Tradycyjne połączenie to sos z mięsem i np. pieczarki lub papryka (gulasz węgierski), a także kombinacja pesto z pomidorami. Serca podbijają dostępne warianty makaronu z dodatkami smakowymi, które służą do gotowania i przyrządzenia efektownych dań. Zioła i naturalne barwniki wzbogacają smak i prezentację potrawy, np. szpinak w proszku zabarwia ciasto na kolor zielony. Producenci wpadli również na pomysł wykorzystania pomidorów i buraków w proszku. Wielokolorowe makarony mix są dostępne w jednym opakowaniu.

Tradycyjny, brązowy, błyskawiczny, kukurydziany - który wybrać?

Nasze produkty pomagają przygotować każde danie: tradycyjne, dietetyczne, włoskie i azjatyckie. Bez trudu znajdziesz swój ulubiony artykuł, przeglądając całą kategorię. Warto skorzystać, tym bardziej że makaron może być alternatywą dla ziemniaków i ryżu, pasuje np. do kurczaka i wieprzowiny czy innych kombinacji smakowych. Krewetki i makaron bezjajeczny, duże muszle conchiglioni durum z farszem mięsnym, śmietanowy kurczak z tagliatelle szpinakowym to tylko kilka możliwości. Dostępny jest również makaron dla diabetyków z ciecierzycy, kukurydziany i ryżowy. Który wybrać? Sprawdź wszystkie dostępne warianty:
  • makaron ryżowy,
  • bezjajeczny,
  • brązowy,
  • błyskawiczny,
  • kukurydziany,
  • pszenny,
  • orkiszowy,
  • razowy,
  • smakowy,
  • z ciecierzycy,
  • z dodatkami.

Makaron dla diabetyków z niskim IG

Produkty z niskim indeksem glikemicznym, takie jak makaron dla diabetyków z ciecierzycy lub cieciorki, wybierają nie tylko klienci borykający się z cukrzycą. Diety redukujące nadmiarowe kilogramy preferują żywność o niskiej zawartości węglowodanów. Makaron dla diabetyków wyrabiany z czerwonej ciecierzycy zawiera tylko 49 g węglowodanów na 100 g suchego produktu. Sklep internetowy oferuje również makaron bezglutenowy z kukurydzy, który jest produkowany bez użycia pszenicy. Obecnie coraz więcej osób chce wyeliminować ze swojej diety gluten. Nie oznacza to konieczności rezygnacji ze spożywania makaronu. Produkt ten jest również dostępny w wersji bezglutenowej. Sprawdź dostępne warianty!

Zamówienie online i dostawy

Użytkownik, który korzysta z przeglądarki internetowej, znajdzie dostępne warianty dostawy swojego produktu pod wskazany adres. Korzystamy z towarów od zewnętrznych dostawców, dlatego warto sprawdzić, czy dany produkt jest dostępny na stanie. Do często zadawanych pytań należy: co to znaczy wysyłka w 1 do 3 dni? Dostawa w 1-3 dni oznacza, w jakim czasie od zaksięgowania płatności zamówienia są kompletowane i przekazane do wysyłki. Czy możliwa jest dostawa produktu za granicę? Obsługa obejmuje zamówienia tylko w Polsce, a więc obecnie dostawa do innego kraju nie jest możliwa. Z przyjemnością poinformujemy wszystkich na naszej stronie, jeżeli to się zmieni.

ukryj