Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Rodzaj | Do sushi |
Typ | Biały |
Zawartość netto | 1 kg |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Włochy |
Temperatura przechowywania min - max | 10 - 30 °C |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 75 op. zb. (DU) |
Waga jednostkowa brutto | 1,02 kg |
Składniki | ryż do sushi |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Ulica i numer: Pieńków 147a Kod pocztowy i miasto: 05-152 Czosnów PL |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Orzechy | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Stosowanie - propozycje podania | do sushi |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciagu 4 tygodni. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Ryż dokładnie wypłucz i odsącz. Następnie zalej zimną wodą (1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody). Ryż gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie odstaw na 10-15 min nie zdejmując przykrywki tak, aby ryż pochłonął całkowicie wodę. Letni ryż zalej 3 łyżkami sosu do ryżu, delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką i wystudź do temperatury pokojowej. |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera siarczyny | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Ocena organoleptyczna | smak, zapach, barwa charakterystyczne dla produktu |