Produkt | Wartość |
---|
- Suma z VAT:
- 0 zł z VAT
Marka: Cenos
Rodzaj | Fasola |
Składniki | 100% fasola biała drobna |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Litwa, Węgry, Polska, Ukraina |
Zawartość netto | 400 g |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: Cenos Sp. z o.o. Ulica i numer: ul. Gen. Sikorskiego 22 Kod pocztowy i miasto: 62-300 Września PL |
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego | Tak |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska, Ukraina, Litwa, Węgry |
Waga jednostkowa brutto | 0,4 kg |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 144 op. zb. (DU) |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Fasolę Piękny Jaś przed gotowaniem umyć i namoczyć w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Proporcja fasoli do wody powinna wynosić 1:3. Około 12 godzin po namoczeniu ugotować w świeżo zmienionej wodzie. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 43 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 4 szt. |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 24 %RWS |
Wielkość porcji | 100 g |
Wartość energetyczna kJ | 14 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 14 %RWS |
Zawiera fosforany | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Ocena organoleptyczna | Barwa typowa dla zdrowych ziaren, biała do kremowej. Zapach naturalny, swoisty, niedopuszczalny zapach pleśni, spalenizny i inny nieswoisty dla fasoli. Smak swoisty, typowy dla fasoli. Konsystencja sypka, ziarnista. |